Beste gietvloeren

De vloeren in parkeergarages zien veel activiteit en krijgen veel verschillende soorten stress te verduren. Er is een bijna constante toevoer en afvoer van auto’s welke de vloer tot het uiterste test. Zo’n vloer moet dan wel van goede kwaliteit zijn wil het langdurig meegaan. Om ervoor te zorgen dat parkeergarages over de best mogelijke vloeren beschikken kennen we de gietvloer. En dan met name de epoxy gietvloer. Epoxy is een zeer harde vloer welke stoot- en slijtvast is. Daarnaast is de vloer ook nog eens waterdicht en is het goed bestand tegen zuren en andere vloeistoffen. Olie, benzine en water krijgt dus geen kans om in de vloer te trekken en is zo ook nog eens eenvoudig schoon te houden en te onderhouden. Dit artikel is geschreven voor Gietvloer Rotterdam.

Een aantal voordelen op een rijtje

Epoxy is een van de sterkste vloersoorten welke we middels een gietproces kunnen aanbrengen. Beton is ook een populaire optie, maar epoxy is twee keer sterker dan beton. Door deze hardheid kan het de vele autoritjes prima verduren en kan het daardoor veel langer mee. Een aantal andere voordelen zijn:

  • Epoxy is waterdicht waardoor schoonhouden en onderhoud een fluitje van een cent worden;
  • De vloer is geluidsdempend en zorgt dus voor minder geluidsoverlast;
  • De vloer is stoot- en slijtvast waardoor het veel minder snel stuk gaat dan beton.

Ook zijn eventuele reparaties eenvoudig en op locatie uit te voeren zonder dat de gehele vloer opnieuw te geplaatst hoeft te worden. Zo onderbreekt schade niet de bedrijvigheid van de gehele parkeergarage.

Gestelde voorwaarden

Wanneer u een epoxyvloer wil gaan plaatsen in een parkeergarage dan dient deze vloer aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Een aantal van die voorwaarden zijn:

  • De gietvloer moet tegen rijdende en remmende banden kunnen;
  • Daarnaast moet de vloer ook goed tegen zuur en vloeistof kunnen. Denk hierbij aan pekel en olie;
  • Er moet een juiste mix worden gebruikt zodat de vloer de juiste ruwheid krijgt, volledig waterdicht is en zo de ideale ondergrond voor het verkeer vormt.

Maak jouw eigen website met JouwWeb