Hoe beveilig je een glazen huis?

Wie vindt een glazen huis niet mooi? Glazen huizen zijn supermooi en aantrekkelijk. Maar het is logisch dat je dieven en criminelen aantrekt tot jouw eigendom, omdat zij van buiten al jouw bezittingen en waardevolle spullen kunnen zien. Beveiliging van een glazen huis is daarom ontzettend belangrijk. Je kan een slotenmaker vragen voor zijn veiligheidsdiensten, want zij geven de beste adviezen. Maar hier enkele tips, hoe je kunt beginnen met de beveiliging.

Koop een bewaakt alarmsysteem

Uiteindelijk biedt geen enkel toegangspunt, slot of slagboom volledige beveiliging. Laat een huisbeveiligingssysteem installeren. Glasbreuksensoren zijn een uitstekende beveiligingsoptie voor huizen met glazen schuifdeuren, ramen en wanden. En onderschat niet de kracht van het plaatsen van een beveiligingssticker op jouw schuifdeuren. De meeste inbrekers grijpen liever hun kans in een onbeschermd huis.

Installeer goede kwaliteit raambeveiligingssloten

Om de beveiliging van jouw huisraam te vergroten, zijn stevige sloten nodig. In de meeste gevallen zijn de originele sloten niet stevig genoeg om jouw ramen te beveiligen. Secundaire raamsloten van goede kwaliteit zijn onmisbaar om de ramen van jouw huis te beveiligen.

Versterk glazen schuifdeuren

Om te voorkomen dat inbrekers jouw deur eenvoudig van het spoor verwijderen, voeg je een veiligheidsspeld toe. Zorg dat jouw schuifdeur goed gesloten is en boor een gat door het frame van de deur die in het frame van de stationaire deur schuift. Pas op dat je niet helemaal boort. Plaats vervolgens een geharde stalen terrasdeurpen om de twee deuren bij elkaar te houden. Je hoeft niet bijzonder handig te zijn, volg gewoon deze instructies. Je moet er ook voor zorgen dat jouw spoor- en deurrollen in goede staat verkeren. Durf je het toch niet zelf te doen? Vraag een ervaren slotenmaker om hulp.

De glazen laten tinten

Beveiligingsfolie is de dikste van alle soorten folie. De meeste beveiligingsfolie (meestal helder of zilverkleurig) absorberen of reflecteren niet veel warmte. In het geval van een storm of een woninginbraak die het raam beschadigt, voorkomen ze dat het raam volledig verbrijzelt door de schade te beperken tot een grote scheur, waardoor jouw raam langer blijft zitten en je meer tijd hebt om de politie op de hoogte te stellen.

Plaats gordijnen

Er wordt altijd gezegd dat je geen waardevolle spullen in het oog van inbrekers moet plaatsen. De dief moet door het raam jouw tablet of laptop niet kunnen zien. Daarom is het belangrijk om dikke gordijnen te plaatsen, vooral als je glazen ramen hebt. Gordijnen bedekken niet alleen jouw bezittingen, maar het beschermt je ook tegen de hitte.

Automatiseer jouw huis volledig

Maak je huis SMART, zodat je op afstand (of gepland) de verlichting, deursloten, beveiligingscamera's, rookmelders en andere veiligheidsvoorzieningen kunt bedienen. Je kunt live waarschuwingen ontvangen over verdachte activiteiten, zodat je snel kunt reageren en potentiële dieven kunt afschrikken.

Bouw een goede band op met je buren

Goede buren moeten op elkaar letten. Leer je buren kennen, nodig ze uit in je huis en bouw wederzijds vertrouwen op. Goede buren zorgen voor jouw huis en terwijl je weg bent of op vakantie bent.