Hoe veilig is een touchscreen deurklink?

Wat is een touchscreen deurklink en waarom zou je deze moeten aanschaffen?

Ben jij ook zo een persoon die regelmatig sleutels verlegd en deze niet meer terug kan vinden?

Heb jij hierdoor regelmatig sloten laten verwisselen?  Een touchscreen deurklink is de ideale beveiliging hiervoor. De touchscreen deurklink is een slot met een scherm waarop de cijfertjes nul tot en met negen zichtbaar zijn. Bij de installatie krijg je een cijfercombinatie van de installateur. Door het intoetsen van deze combinatie gaat de deur automatisch over. Het achter later van je sleutel en hierdoor buiten opgesloten zijn behoord nu tot de verleden tijd.

 

Moderne technologie heeft natuurlijk ook zijn nadelen. Een touchscreen deurklink is natuurlijk een geweldige oplossing maar kan ook zijn nadelen hebben. Zo kan iemand die de cijfercombinatie kent zonder te melden in je huis gaan snuffelen. Denk aan die vriendin die toevallig de combinatie kent en besluit om een feestje thuis bij je te geven zonder dat je daar iets van weet. Denk ook aan de schoonmaakster of een klusjesman die onlangs thuis bij jou is geweest voor schoonmaak- of onderhoudswerkzaamheden.

 

Het is ook gevaarlijk om de cijfercombinatie in te toetsen als iemand in de buurt staat. De persoon kan meekijken zonder dat jij dat door hebt. Hierdoor kan de persoon zich makkelijk toegang tot je huis verschaffen en deze misschien zelf leeg halen.

 

Ook in deze vreselijke Coronatijd is een touchscreen deurklink niet ideaal. Zoals bekend kan dit virus nog zeker 2 tot 3 dagen overleven op verschillende voorwerpen die gemaakt zijn van plastic en metaal. Woon je in een appartement met nieuwsgierige buren dan is de kans groot dat zij veel interesse zullen hebben in jouw moderne speeltje. Stel je maar eens voor dat je naar het werk vertrek en de buren besluiten om je moderne speeltje te komen bewonderen en zelf aan te raken. Om je zelf te beschermen is het handig om bij aankomst en vertrek het scherm met een schoonmaakdoekje het scherm te desinfecteren.

 

Een ander nadeel die een touchscreen deurklink kan hebben is dat deze kwetsbaar is voor technische problemen. Elk apparaat kan technische problemen hebben dus de touchscreen deurklink is daarom geen uitzondering. Ook bestaat de mogelijkheid dat de touchscreen deurklink gehackt kan worden door inbrekers.

 

De touchscreen deurklink kan ook geprogrammeerd worden op je smartphone. Er is een speciale app hiervoor gecreëerd. Deze app biedt geen toegang aan andere apps of gebruikers. Maar wat als jij je smartphone kwijtraakt? Je kan middels een andere toegestane smartphone je touchscreen resetten.

 

Als slot willen wij jou adviseren om goed na te denken voordat je overgaat tot het aanschaffen van een touchscreen deurklink. Wij hebben enkele voordelen en nadelen eerder voor je genoteerd. Door extra voorzichtig te zijn en ervoor te zorgen dat de cijfercombinatie niet aan derden verstrekt wordt kun jij jezelf ervan verzekeren dat je een heel goed product hebt aangeschaft. Voor meer informatie, kun je altijd advies van slotenmakersbedrijf Rotterdam opvragen.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb