De beste meubels voor wanneer je meer eikenhout in je huis wilt

Eikenhout is de laatste tijd weer helemaal in. In verschillende kleuren, texturen en meubels zie je de houtsoort wel terugkomen in elke huis. Weet je nog niet helemaal zeker in welke vorm je eikenhout in je huis wilt? Hieronder vind je misschien een paar leuke ideeën voor in jouw huis.

Een vloer van eikenhout

Eikenhouten vloeren zijn erg klassiek, maar worden vaak gebruikt. De vloer hoeft natuurlijk niet van robuust eikenhout te zijn. Dit kan ook snel krassen en is erg zwaar om te tillen. Eikenhout geeft een mooi tintje aan je woonkamer. Vaak krijgt je woonkamer er een warmere uitstraling van. Ook zijn er verschillende soorten lak en olie mogelijk voor eikenhouten vloeren. Wanneer je na een tijdje de oorspronkelijke lak niet meer mooi vindt, kan deze er gewoon afgeschuurd worden en vervangen worden door een nieuwe.

Een tafel van eikenhout

Een vorm van eikenhout die ook vaak gebruikt wordt, is een tafel. Vaak is alleen het tafelblad van eikenhout gemaakt. Dan zitten er poten onder van een metaal, bijvoorbeeld van aluminium of staal. Maar ook kunnen er poten van kunststof onder zitten. Ook voor eikenhouten tafels zijn er veel verschillende opties qua lak, maar tafels moeten wel echt een lak bevatten. Als tafels deze lak niet hebben, kunnen er lelijke vlekken ontstaan op de tafels. Maar het is tevens mogelijk om de gehele tafel van eikenhout te laten maken, inclusief poten. Deze tafel zal dan wel heel erg zwaar zijn.

Een eikenhouten badkamermeubel

Iets dat de laatste tijd steeds bekender wordt, is het laten maken van een badkamermeubel van eikenhout. Door eikenhout te voorzien van een speciale lak, wordt het hout waterbestendig en kan deze goed tegen een vochtige omgeving. Eikenhout is makkelijk om mee te werken en is daardoor vrijwel geheel aan te passen naar jouw wensen. Ook is het vrij simpel om een badkamer in te richten rondom een meubel van eikenhout. Vele kleuren en vormen passen goed bij eikenhout, waardoor je badkamer al gauw een geheel wordt. Wel moet je er bij een badkamermeubel van eikenhout echt goed op letten, dat je deze vaak genoeg onderhoudt.

Maak jouw eigen website met JouwWeb