Vastgoedstyling voor snelle verkoop woning

Vastgoedstyling mag dan het woord styling in de naam hebben, het is iets compleet anders dan interieurstyling. Die laatste is erop gericht een huis gezellig en sfeervol te maken. Vastgoedstyling heeft als doel een woning verkoopklaar te maken.

 

Wat is vastgoedstyling

Vastgoedstyling is een marketingconcept wat overwaait uit Amerika. Het werd daar al in 1972 door Barb Schwarz geïntroduceerd. Ook in Nederland bieden sommige makelaars nu verkoopstyling aan.

 

Een vastgoedstylist heeft zijn beroep gemaakt van het verkoopklaar maken van te koop staande woningen. Voor de eigenaar van een woning is het vaak moeilijk de woning optimaal te presenteren. Dit omdat ze er zelf wonen en dus emotioneel betrokken bij hun woning. Het is dan moeilijk om door de eigen inrichting heen te kijken en te zien hoe deze overkomt op potentiële kopers.

 

Voor potentiële kopers geldt dat die vaak niet in staat zijn om door de bestaande inrichting heen te kijken. Dit kan ervoor zorgen dat ze van de koop afzien. Om dit te voorkomen kun je een vastgoedstylist inschakelen.

 

 

Een woning verkoopklaar maken

Vastgoedstyling is erop gericht om met zo min mogelijk middelen de woning verkoopklaar te maken. Het gaat er niet zo zeer om de woning 'gezellig' aan te kleden met woonaccessoires, als wel om deze op zo'n manier te presenteren dat een brede(re) doelgroep geïnteresseerd wordt voor de woning. De verkoopstylist zal eerder het gevoel van een hotel proberen op te roepen. Ook draait vastgoedstyling om het benadrukken van de pluspunten van de woning.

 

De voordelen van vastgoedstyling

De investering van het inschakelen van een verkoopstylist verdient zich vaak snel terug. Door een grotere doelgroep aan te spreken is er meer interesse in de te koop staande woning, wat de verkoopprijs kan verhogen. Potentiële kopers kunnen zich sneller inleven in de woning en hebben dus minder twijfel. Een woning wordt dus ook vaak sneller verkocht.

 

Een professionele vastgoedstylist heeft kennis van de woningmarkt en weet dus precies wat huizenkopers willen. Met deze kennis kan hij of zij ook jouw woning optimaal presenteren voor de verkoop.

Maak jouw eigen website met JouwWeb