Kan een sleutelkluis worden geopend met een smartphone

Wat is een sleutelkluis?

Een sleutelkluis is een kleine kluis die bevestigd wordt aan de gevel van je huis. In zo een kluis kan jij jouw sleutels bewaren. De bedoeling van zo een kluis is om je sleutels makkelijk te kunnen pakken als je buiten staat.

Een sleutelkluis is inbraak gevoelig

Een sleutelkluis is makkelijk te kraken. Per jaar worden er bij ongeveer 800 hulpbehoevenden ingebroken. Het is daarom verstandig om een sleutelkluis te laten plaatsen met een Politiekeurmerk Veilig Wonen of SKG-certificering. De kwaliteit van de kluis en de montage daarvan moeten voldoen aan de minimale voorwaarden.

Wie gebruikt een sleutelkluis

Een sleutelkluis wordt meestal gebruikt in de thuiszorg. De sleutels van de woning wordt voor het verplegend personeel in de sleutelkluis geplaatst waardoor zij makkelijk zich toegang kunnen verschaffen tot de hulpbehoevende.

Hoe werkt een sleutelkluis?

Een sleutelkluis heeft een pincode aan de buitenzijde waarmee het geopend kan worden. Doordat de sleutelkluis door meerdere personen gebruikt wordt worden de bewoners aangeraden om de code van de kluis regelmatig te veranderen.

Een sleutelkluis openen met je smartphone

Een sleutelkluis kan je ook openen met je smartphone. De sleutelkluis komt met een Bluetooth slot welke je kan open maken met een app. De app is beschikbaar op alle smartphones. De app kan je op verschillende manieren instellen. Je kan personen tijdelijke of permanente toegang verschaffen. De kluis slaat ook alle onregelmatigheden op, denk maar aan personen die jouw woning proberen binnen te dringen. De sleutelkluis komt met een batterij die een levensduur heeft van 2 jaren. Indien de batterij leeg is dan kun je de kluis open maken met een batterij jump.

Hoe veilig is een sleutelkluis die middels een smartphone open gemaakt kan worden?

Een sleutelkluis wordt gebruikt veelal gebruikt in thuiszorg omdat de bewoners vanwege verschillende redenen niet altijd in staat zijn om de deur open te doen. Om de veiligheid te kunnen garanderen is men overgegaan tot het openen van de sleutelkluis met behulp van de smartphone. Dit is een veilige oplossing omdat alleen de personen die via de app bevoegd zijn zich toegang kunnen verschaffen tot de woning. Echter zijn de kosten hiervan behoorlijk hoog. Het gebruik van de app is echter ook geen ideale oplossing. Stel dat het verplegend personeel niet over een telefoon beschikt of op dat moment een lege batterij heeft dan kan hij of zij zich op dat moment geen toegang tot de woning verschaffen. Ook is het onmogelijk om toegang tot de woning te krijgen indien er op dat moment een storing is opgetreden. En dan kun je maar hopen dat je op dat moment geen persoon achter de gesloten deuren hebt liggen die op dat moment hulp nodig heeft. In zulke situaties is een slotenmaker overal beschikbaar.

 

Wil je voor het open maken van je sleutelkluis gebruik maken van je smartphone dan is het zeker verstandig om de bovengenoemde punten door te nemen en na te gaan of de sleutelkluis de juiste oplossing voor jou is.

Maak jouw eigen website met JouwWeb