Onderhoud zelf een sportveld met de juiste apparatuur 

Sta je ’s ochtends vroeg voor dat immense voetbalveld en weet je niet waar te beginnen met maaien? Ben jij verantwoordelijk voor het super strakke gras van de golfbaan, maar moet je drie keer over het gras maaien voordat het kort is? Of laat je liever die mooie madeliefjes bloeien? Dan ben je hier aan het goede adres. In dit artikel vind je een aantal tips en uitleg over hoe je grote stukken grasvelden kan onderhouden, met behulp van kooimaaiers. 

Een visie op groen 

Onderhoud van grote stukken groen vereist een idee over het uiteindelijke resultaat en de juiste apparatuur. Allereerst moet je weten hoe kort en strak je een grasveld wil hebben. Een voetbalveld moet kort gemaaid worden, maar niet zo kort als een golfbaan. En bij een terrein dat niet alleen voor sport gebruikt wordt, kan je er ook voor kiezen om de randen van het veld te laten groeien omdat er dan allerlei mooie bloemetjes zullen groeien. Zo krijgt je een meer speelsere ruimte. 

De strakke mat 

Verschillende maaiers helpen jou het gras kort te krijgen. Cirkelmaaiers maaien met draaiende messen. Kooimaaiers snijden het gras strak bij de grond. Ze kunnen het gras dus veel korter maaien. De kooimaaier kan een sportveld zonder problemen kort gemaaid krijgen. Afhankelijk van de kooimaaier verzamelt hij direct het vers gemaaide gras en laat een mooie baan achter omdat hij narolt. 


Gemotoriseerd of handmatig? 

Tegenwoordig kan je grasmaaiers in allerlei vormen vinden. Handmatig voor je eigen achtertuin en gemotoriseerd voor de grotere velden. Maar ook de gemotoriseerde machines zijn er in vele soorten en maten. Om de kooimaaier nog even als voorbeeld te nemen, deze heb je volledig handmatig, met een motor die maait, met een motor die maait en naar voren rolt en volledig automatisch met zitje en al. Laat je keuze leiden door jouw fysieke conditie en kracht en de grootte van het te maaien veld. Succes met maaien!

Maak jouw eigen website met JouwWeb