Een gietvloer in je woning

Vloeren in huis zijn belangrijk voor de uitstraling. Tegenwoordig worden er veel gietvloeren gelegd. Omdat een gietvloer bijna in alle kleuren verkrijgbaar is, kan hij bij ieder interieur worden ingepast. De gietvloeren worden tegenwoordig nog veel gelegd in woningen die een moderne uitstraling hebben, terwijl ze in alle soorten woningen toepasbaar zijn. Een groot voordeel van een gietvloer is dat je een open effect kan verwezenlijken. Gietvloeren kunnen in een woonkamer worden gelegd, maar ook in de keuken, badkamer, slaapkamer en kinderkamer. 

Er worden tegenwoordig ook cementgebonden gietvloeren in huis gebruikt, marmertapijten en troffelvloeren. De gietvloeren op cementbasis zijn hard. Ze kunnen moeilijk de werking van een ondervloer opvangen. 

Het leggen van een gietvloer 

Een gietvloer moet je laten leggen. Het is een klus die je zelf niet moet gaan doen. Iedere fout die je maakt bij het zelf leggen van een gietvloer kun je niet meer wegwerken. Een specialist weet precies wat hij moet doen. Hij zal eerst de ruimtes bekijken waar de gietvloer aangebracht moet worden. Wanneer je de kleur hebt uitgezocht kan de specialist aan het werk gaan. Daarvoor zal hij eerst de ruimte helemaal stofvrij maken. Vervolgens wordt het materiaal over de vloer uitgegoten en met een giet kam gelijkmatig verdeeld. Daarna zal de specialist het geheel na rollen met een prik rol en laten drogen. Wanneer de gietvloer droog is, heb je een prachtige vloer. De gietvloer heeft eventuele scheuren, die er in de oude vloer waren, weggewerkt. Omdat hij waterdicht is, wordt hij ook in een keuken en badkamer gebruikt. 

Gietvloer in de kinderkamer 

In woningen worden vooral polyurethaan gietvloeren gebruikt. Het is een elastisch materiaal en het voelt niet koud aan. Omdat het materiaal ook geschikt is om over een vloerverwarming te laten leggen, is dat ideaal voor een kinderkamer. Ook is het geluiddempend, zodat je spelende kinderen in de kamer praktisch niet beneden zal horen. Binnen een niet al te lange tijd zal je ze zeker op meerdere plaatsen gaan zien in verband met de grote voordelen die ze hebben ten opzichte van andere vloeren.