Epoxyvloer aan laten leggen

Al sinds de jaren ’60 is de epoxyvloer zeer gewild bij bedrijven die de beschikking hebben over een grote fabriekshal of magazijn. dit het tegenovergestelde van een vloercoating. Dit komt doordat een epoxyvloer erg sterk is. Hierdoor kunnen er zware machines en dergelijke in een fabriekshal staan.

Het plaatsen van een epoxyvloer is geen gemakkelijke klus. Het is eigenlijk bijna niet mogelijk om dit zelf te doen. Hiervoor is sowieso enige ervaring vereist, maar ook wat kennis over het leggen van vloeren is erg gewenst. Een specialist zoals Gietvloer Antwerpen kunt u er ook voor inschakelen.

Meerdere lagen

Een epoxyvloer bestaat uit meerdere lagen die samen één laag vormen. Door de samenstelling van deze lagen verkrijgt een epoxyvloer zijn eigenschappen; sterk én elastisch.

De eerste stap bij het leggen van een epoxyvloer is het reinigen van de ondervloer. De ondervloer moet volledig glad zijn zodat er geen kuiltjes en putjes ontstaan in de epoxyvloer.

Als eerste laag wordt vervolgens de schraaplaag aangebracht. Dit is de verbinding laag tussen de ondergrond en de epoxyvloer. De functie van de schraaplaag is om de oneffenheden weg te nemen.

Op de schraaplaag wordt vervolgens de gietlaag aangebracht; de eerste laag waarin kleur naar voren komt. Tot slot komt er nog een afwerkingslaag op de gietlaag. Deze afwerkingslaag is voornamelijk bedoeld om de vloer te beschermen tegen krassen en (fel) zonlicht. De afwerkingslaag bepaalt uiteindelijk ook heo de vloer eruit komt te zien qua kleur en/of patroon.