Wat is de beste soort gietvloer voor U?

Een gietvloer is een waardevolle toevoeging aan uw huis. De vloer zorgt voor een sfeer die omschreven kan worden als warm en stijlvol. Bovendien haalt u met een gietvloer een kwalitatief uitstekende vloer in huis. Het is een stevige vloer die slijtvast is en waarbij beschadigingen in wat voor vorm dan ook een zeldzame uitzondering zijn. Wanneer u kiest voor een gietvloer, dan heeft u de keuze uit verschillende soorten vloeren. Iedere vloer heeft zijn eigen voordelen en zijn eigen uitstraling. Het is belangrijk om van tevoren goed af te wegen wat u van de vloer verwacht. Gietvloeren zijn in te delen in cementgebonden vloeren en kunststof vloeren.

Kunststof is stijlvol en schokbestendig

Het materiaal waar de vloer van gemaakt is, bepaalt voor een groot deel wat de vloer uitstraalt en hoe de vloer reageert op invloeden van buitenaf. Kunststof gietvloeren zijn gemaakt van polyurethaan. De belangrijkste eigenschap van dit type kunststof is dat het vocht- en schokbestendig is. De vloer heeft een elastisch karakter en kan daardoor flinke klappen opvangen. Bovendien is dit type vloer bestand tegen slijtage en de kans dat er scheuren in de vloer ontstaan zijn nihil. Qua uitstraling zijn kunststof gietvloeren goed in te passen in vrijwel ieder interieur. Ze zijn beschikbaar in meerdere kleuren en stijlen. 

In een industriële setting is de keuze voor cement logisch

In een industriële setting is een combinatie van robuustheid en weerbaarheid gewenst. Cementgebonden vloeren zijn in dit geval zeer geschikt. Het grote voordeel van dit type vloer is dat viezigheid moeilijk zichtbaar is. Vraag Gietvloer Den Haag bijvoorbeeld eens naar de mogelijkheden. Bovendien zijn er tegenwoordig cementgebonden vloeren die toch een stijlvolle uitstraling hebben.