Op zoek naar een eettafel: overweeg een boomstamtafel

Je hebt besloten dat je een nieuwe eettafel wil. Misschien is dit wel omdat je een heel nieuw interieur aanschaft in verband met een verhuizing, of wil je gewoon af van die oude tafel die al jaren in jouw woning staat. Omdat er zoveel keuze in eettafels bestaat is het belangrijk om je goed te oriënteren. Dit kan je natuurlijk op veel verschillende manieren doen. In dit artikel gaan we verder in op verschillende soorten eettafels en de aanschaf hiervan. 

Soorten eettafels

Zoals je waarschijnlijk wel weet bestaan er vele soorten eettafels. Van groot tot klein, van natuurlijk tot design en van rond tot rechthoekig. Hoewel eettafels als functie hebben dat er aan gegeten kan worden, dienen ze vaak ook als werktafel of als knutseltafel voor de kinderen. Het is dus heel belangrijk dat je bepaald wat bij jou past zodat je een goede keuze in materiaal kan maken. Ga je voor praktisch? Bekijk dan tafels van kunststof of een ander makkelijk afneembaar materiaal. Als er dan een keer wat valt, of een kind uitschiet met de stiften, maak je jouw tafel weer gemakkelijk schoon. Ben jij gek op een natuurlijk interieur? Dan is een boomstamtafel een prachtige mogelijkheid. Zo'n tafel is gemaakt van een echte boomstam waardoor de tafel robuust oogt. In een boomstam zit namelijk een keer een knoest of een verkleuring. 

Een eettafel kopen

De volgende stap is het aanschaffen van de tafel. Heb je nou specifiek een tafel online gezien dan kan je die natuurlijk gemakkelijk bestellen. De tafel wordt meestal thuisbezorgd dus je hoeft zelf niet te sjouwen. Wil je toch nog iets meer advies of inspiratie, ga dan nog even langs in een meubelzaak. Een medewerker helpt je dan verder op weg. Ook het voelen en zien van de tafel kan maken dat je een definitief keuze kan maken.