Een van de belangrijkste onderdelen van uw dak

Een dak is tegenwoordig een belangrijk deel van uw woning of pand. Het houdt u warm, droog en beschermt u tegen weersomstandigheden. Wanneer uw dakbedekking toe is aan vervanging heeft u tegenwoordig meer keuze dan voorheen. De materiaalkeuze kan afhankelijk zijn van het soort dak. Want heeft u een hellend dak of een plat dak? Veel mensen vinden dakbedekking een minder belangrijk onderdeel van het dak, toch is het een van de belangrijkste. Dakbedekking zorgt er bijvoorbeeld voor dat u word beschermd tegen hevige storm of enorme hitte.

 

Waarom u een dakbedekking moet plaatsen

Een dak heeft heel wat te verduren door verschillende weersomstandigheden. Om te zorgen dat u beschermd bent tegen alle soorten weersomstandigheden is het belangrijk dat u de juiste keuze maakt voor een dakbedekking. Dit is een beschermende laag die uw dak waterdicht, sneeuwdicht en tochtvrij maakt. Met dakbedekking beschermt het dak ook tegen dieren, hitte, wind en zonlicht. Bij een hellend dak zijn de vorm en kleur belangrijk gezien deze de uitstraling van uw pand bepalen. Bij platte daken is dit niet belangrijk. Wanneer u uw platte dak wilt gebruiken als terras worden er speciale eisen gesteld aan de dakbedekking. De meest voorkomende materialen voor dakbedekking zijn EPDM en Bitumen.

 

Toepassing van Icopal universal en Firestone EPDM

Icopal universal en Firestone EPDM zijn twee van de bekendste materialen wanneer het gaat om EPDM en Bitumen dakbedekking. Beide zijn geschikt voor eenlaagse toepassing op platte of hellende daken, maar ook voor nieuwbouw, renovatie of onderhoud. Deze materialen worden vooral aangeraden door de vele voordelen. Zo hebben beide materialen een levensduur van een aantal decennia en zijn ze recyclebaar. Ook worden beide materialen zonder open vuur bevestigd op uw dak. Icopal universal heeft als een van de weinige dakbedekkingen een DUBO-keur. Dit betekend dat het materiaal aan de hoogste normen van duurzaam bouwen voldoet. Met Icopal universal of Firestone EPDM bent u verzekerd van een sterk, flexibel, duurzaam materiaal dat lang meegaat.

 

Zoekt u dakmaterialen voor een plat dak?

De meest voorkomende materialen voor platte daken zijn Bitumen, PVC, Groendaken en EPDM. Bitumen is in Nederland de meest toegepaste dakbedekking, echter neemt de populariteit van EPDM flink toe. Wanneer u zoekt naar dakmaterialen voor een plat dak is het belangrijk dat u ook rekening houdt met de dakafwerking. Denk bijvoorbeeld aan een daktrim. Deze zorgt ervoor dat lekkages worden voorkomen en dat uw dakbedekking niet wegwaait. Voor dakafwerking wordt vaak zetwerk op maat toegepast doordat u hiermee veel keuzemogelijkheden heeft op het gebied van materiaal, kleur, afwerking en dikte. Door al deze factoren kan de juiste keuze maken weleens moeilijk lijken.

 

Laat u adviseren door een expert

De juiste informatie en een goed advies zijn essentieel voor dakbedekking. U wilt natuurlijk dat uw dak er mooi uit komt te zien en dat deze nog lang meegaat. Ga hierom langs bij een dakgroothandel bij u in de buurt. Hier kan een expert u voorzien van de juiste en meest relevante informatie. Na het kijken naar uw pand en de voor- en nadelen van de materialen. Naar aanleiding hiervan kan hij u voorzien van een advies om een mooi eindresultaat te krijgen.