Tips tegen inbraak

Maakt u zich vaak ongerust over de veiligheid van uw woning? Bent u wel goed beschermt tegen inbraak? Bij de slotenmaker Arnhem hebben we daarom een aantal goede tips op een rijtje gezet.

 

Een goed alarm aanschaffen

Inbrekers zijn nooit blij met een goed alarm. Kies daarbij niet voor goedkope alarmsystemen bij bouwmarkten, maar een kwaliteitssysteem van een expert. Een dergelijk goedkoop systeem is namelijk makkelijk los te maken en kapot te trappen. Door een goed werkend alarmsysteem ben je ervan verzekert dat deze veel lawaai zal maken. Een inbreker blijft dan zeker niet rondhangen bij uw woning.

 

Van de daken af

Zorg ervoor dat de kliko vast staat, weg van de muren. Hetzelfde geldt voor ladders. Een inbreker gebruikt deze namelijk om met gemak je dat te beklimmen.

Verder is het ook handig om een automatische verlichtingssysteem in de tuin en bij de voordeur te plaatsen. Zo vergroot je de kans dat je inbrekers af schrikt.

 

 Op vakantie?

Het is verstandig om een automatische schakelaar in te stellen wanneer je op vakantie bent. Zodat de verlichting in huis automatisch aan en uit zal gaan op bepaalde tijdstippen. Zo voorkom je dat inbrekers het idee krijgen dat er niemand thuis is. Controleer ook altijd uw sloten voordat u vertrekt, heeft u een goed slotsysteem met keurmerk? Dit kan een slotenmaker ook altijd voor u bevestigen.