Wat is een SKG-keurmerk?

SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw welke een certificatiebedrijf is. Het SKG-keurmerk wordt gegeven aan hang- en sluitwerk van alle soorten en merken. Dit keurmerk geeft de inbraakwerendheid aan van hansloten, veiligheidsglas, scharnieren etc. weer. Het keurmerk geeft aan dat de sloten voldoen aan alle eisen en betrouwbaar zijn.

 Classificatie van het keurmerk

Sloten kunnen tot 3 sterren verdienen als het om stevigheid gaat.

1 ster: is er maar 1 vinkje in het logo van het SGK-keurmerk dan wil dat zeggen dat het slot standaard inbraakwerend is. Het is niet zelfstandig inbraakwerend en je hebt dus tenminste 1 product nodig als toevoeging bij het slot dat sterker is. Voor dit slot met 1 ster zou je bijvoorbeeld ook dievenijzer hangwerk moeten plaatsen.

 2 sterren: deze sloten zijn zwaar inbraak werend en kunnen zelfstandig de functie van goede beveiliging vervullen. Je hebt hier dus geen extra hulpmiddelen nodig om de inbreker te vertragen. Een slot met 2 sterren vertraagt de inbreker al met 5 minuten.

3 sterren: sloten met 3 sterren zijn extra zwaar inbraakwerend. Simpel gezegd zijn het zijn gewoon extra stevige sloten, die niet gemakkelijk open te krijgen zijn door inbrekers. Het vertraagt de inbreker met 5 minuten om in jouw huis binnen te komen. 10 minuten lijkt snel voor je, maar als er een inbreker aan jouw slot zit, telt elke seconde om hem te vertragen. Deze sloten zijn wat duurder, dan de overige.

Waarom moet je artikelen kopen met dit keurmerk?

De verzekering

De verzekering vereist dat de sloten van jouw deuren tenminste 2 sterren van het keurmerk hebben. Als dit niet het geval is zal jouw verzekering niet geaccepteerd worden of je zal niet vergoed worden voor de schade bij diefstal. Ga dit na met jouw verzekeringsmaatschappij, want niets is zo prettig om achteraf te weten dat je geen vergoeding zult ontvangen voor de schade die is verricht door inbrekers. Maar dat wil niet zeggen dat sloten zonder dit keurmerk het niet goed doen. Er zullen wellicht ook andere extra beveilingsmaatregelen toegepast moeten worden. Bespreek dit met de voordelige slotenmaker in Almere. Zij hebben voor alle problemen met sloten en huisbeveiliging een oplossing. 

De tijd

Met dit slot kan je ook tijd winnen. Een inbreker heeft tijdens het uitvoeren van de misdaad weinig tijd en moet zo snel al mogelijk het slot open krijgen. En door sloten van het SKG-keurmerk te plaatsen maak je tijd van de inbreker sneller op. Je vertraagt het proces van in de inbreker om het slot open te krijgen, wat goed is voor jou. Jij kan intussen snel de autoriteiten op de hoogte stellen.

Sloten zonder het SGK-keurmerk

Heb je een slot zonder dit keurmerk, wordt niet bang en je hoeft niet per se nu een slotenmaker te bellen om de sloten van het huis te vervangen. Heeft je slot dit keurmerk niet dan wil het niet zeggen dat het niet inbraakwerend is. Je kan wel de inbraakwerendheid verbeteren door extra hulpmiddelen toe te voegen. Maar let wel dat het voor een verzekering wel een vereiste is.