Grote schoonmaak

De laatste maanden is de woningmarkt weer aangetrokken. Vooral in Amsterdam, Utrecht en Groningen zijn de woningprijzen in 10 maanden zo'n 10 tot 15% gestegen. Dat leek mij en mijn vrouw een goede gelegenheid om ons huis maar eens te koop aan te bieden. Een appartement op de 10e en tevens hoogste verdieping. En dan ben je ook gelijk aan één van de grote pluspunten van ons huis: het uitzicht. Dat is werkelijk fenomenaal. Aan de ene kant kijk je uit over de stad Groningen en aan de andere kant op het grootste park van de stad. Een mooi plekkie noemen we dat.

Grote schoonmaak

Echter, een huis te koop aanbieden betekent veel meer dan je op het eerste gezicht zou zeggen. Want, er moet wel eerst opgeruimd, schoongemaakt en veel weggegooid worden. Of tijdelijk in opslag. Heen en weer rijden (vooral naar de afvalstortplaats), met al je goederen waarvan je dacht dat je die nog wel een keer nodig zou kunnen hebben. Helaas, dat blijkt niet zo te zijn. Zo is de telescoop naar de buurjongen gegaan en 2 Ikea kasten naar de benedenburen. In de grote inloopkast vonden we zelfs nog een fietshelm, in de verpakking, nog nooit gebruikt. Dat is Marktplaats geworden. En dan heb ik het nog niet over de enorme schoonmaakklus, waarmee we te maken kregen. De keukenkastjes aan de bovenkant hebben bijvoorbeeld niet heel vaak een frequente beurt gehad. Over de klerenkast (letterlijk en figuurlijk) die werd gesloopt en waarbij een hoop stof vrijkwam, heb ik het liever niet.

Plaatjes schieten

Dan is het tijd voor de fotograaf om plaatjes van ons schone en opgeruimde appartement te schieten. Het was nodig volgens hem om toch nog een paar meubelen uit het zicht te zetten en/of te verplaatsen. Een paar dagen erna werden we uitgenodigd bij de makelaar om de foto's te bekijken. Meteen bij de eerste foto bleken de slijtageplekken in onze bank en de sierkussens toch wel extreem zichtbaar. Gelukkig kan ik photoshoppen.........

Verkocht!

Het appartement wordt op Funda geplaatst en op Facebook worden alle vrienden en bekenden uitgenodigd om de advertentie te delen. Na 2 dagen al 3 bezichtigingen, waarvan er in ieder geval al één zeer serieuze belangstelling had. Toevalligerwijze is het een ex-collega van me. Hij heeft het huis gekocht na één bezichtiging waarbij de vraagprijs door hem iets is overboden.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb