Warmte en gezelligheid tijdens de donkere dagen voor kerst met een houtkachel

Na een lange werkdag in een sfeervol thuis tot rust komen is een fijne gedachte. De vlammen van een houtkachel zorgen voor warmte en gezelligheid. Zoals de naam al doet vermoeden gebruikt u bij deze kachel hout om warmte creëren.

Lage prijs

Bij verschillende bouwwinkels kunt u hout kopen, om deze vervolgens als een echte houthakker in stukken te slaan. Een van de vele voordelen van een houtkachel is de prijs. Deze ligt een stuk lager dan een traditionele open haard.

Kies een houtkachel die past bij uw huis

Deskundigen voorzien u in de bouwmarkt of designwinkel graag van advies, zodat u met een stijlvolle houtkachel thuiskomt. Deze kachel is een aanwinst voor elk interieur, maar moet wel bij uw huis passen. Zo heeft u een open schoorsteen nodig om de rook van de houtkachel af te kunnen voeren. Bedenk tijdens het aanschaffen van een houtkachel ook wat voor soort houtkachel u wilt. Bij een groot huis is een grote houtkachel ideaal. Een groter exemplaar verwarmt de hele ruimte. Voor een huiskamer met minder vierkante meters is een kleinere houtkachel meer geschikt.

Binnen korte tijd weer brandschoon

Een houtkachel kan door de rook soms wat viezigheid veroorzaken. De glazen deuren die beschermen tegen de vlammen raken bijvoorbeeld beslagen.  Dit is echter eenvoudig op te lossen door een keer per week schoon te maken met oude thee of azijn. U plaatst oude kranten onder de kachelruit en begint vervolgens met boenen. Uw houtkachel is binnen de kortste keren weer spik en span.

Maak jouw eigen website met JouwWeb