Op zoek naar een betonpoer? Kies voor betonpoer antraciet!

Een betonpoer in de kleur antraciet biedt je de ideale basis voor een schutting of andere bouwwerken. De betonpoer is gemaakt van stevig en duurzaam beton die wordt geplaatst in de grond waarop de palen van bijvoorbeeld je schutting rusten. Als je dus een antracietkleurige of donkere overkapping of schutting wilt plaatsen sluit de betonpoer naadloos aan bij de rest. Hoe de werking is van een betonpoer en waarvoor je een betonpoer kunt gebruiken zal ik je in dit artikel uitleggen, lees dus gerust verder.

Wat moet ik met een betonpoer van antraciet?

Goede vraag, want dit is lang niet helder voor iedereen. Je hebt tal van verschillende betonpoeren in verschillende kleuren. Maar we zoomen even in op de kleur antraciet om te laten zien wat het verschil hierin is in vergelijking met bijvoorbeeld een houten poer.

Betonnen poeren worden vaak gebruikt om je bouwwerk vanuit de grond een stabiele basis te geven. Hout wordt vaak standaard gebruikt bij palen mede omdat ze direct de grond in worden gegraven. Maar op ten duur kan dit aangetast worden waardoor je bouwconstructie kan verzwakken. Met de antraciet betonpoer gaat dit niet snel gebeuren. Het is stevig beton en bestemd voor alle weersomstandigheden die Nederland te bieden heeft. Daarbij is het ook duurzaam beton en kan het makkelijk gerecycled worden. hieronder leg ik in grote lijnen uit hoe je de betonpoer moet plaatsen

Het plaatsen van een betonpoer in de grond.

De betonpoer bevindt zich voor de helft in de grond op een waterpas gelegde steen voor extra stabiliteit. Laatstgenoemde is niet noodzakelijk maar wordt vaak aangeraden bij een zachte grond. Nu de poer op de steen staat voeg je rond de poer snelcement voor extra stabiliteit. Door de steen onderop en het cement is de poer voor de helft omsingeld met steen/beton en kan dus geen kant op. De andere helft steekt uit de grond en vanuit daar kun je verder bouwen. Door de steen en het cement hoef je je geen zorgen te maken over verzwakking of verschuiving van je bouwwerk. Dit kan ontstaan door bijvoorbeeld regen of andere weersomstandigheden, maar het beton behoudt zijn kwaliteit en dus ook de stabiliteit van het bouwwerk.

Voor de exacte uitleg betreft het plaatsen van de betonpoer verwijs ik je graag door naar ons blogartikel op de website.