Waarmee kan een slotenmaker je helpen in de tuin?

Geloof het of niet! Tegenwoordig zijn ook niet je planten en bloemen veilig. Er zijn veel mensen die jouw mooie bloemen, tomatenplanten en fruit willen stelen. Omdat de slotenmaker snapt hoeveel energie en tijd je hebt gestopt in jouw tuin, kan hij je helpen met enkele tips hoe je het tuin kunt beschermen. Maak het voor inbrekers niet gemakkelijk om in te breken! Zorg ervoor dat jouw tuinhuis volledig veilig is.

Hoe kan je de tuin veilig houden?

  • Het slot van de poort vervangen

Hekken die moeilijk te beklimmen of door te breken zijn, zijn geweldig voor het voorkomen van diefstal. Een hek rond je achtertuin moet sterk zijn en de bovenkant moet hoog zijn. Zorg ervoor dat de bovenkant hoog genoeg is om te voorkomen dat deze wordt beklommen. Een hek met scherpe punten zij een goede optie.  Een ander belangrijk aspect van een hek is het vergrendelingsmechanisme. Je wilt een slot of grendel die zichzelf sluit. De meeste sloten op de markt haken door het mechanisme. Pas op dat je geen slot of grendel kiest met een grendelgat dat ruimte biedt aan een hand om van buiten naar binnen te gaan. Dit is misschien gemakkelijker voor je om in en uit je achtertuin te komen, maar het is ook gemakkelijker voor een inbreker. Zorg er bij het tuinhek voor dat deze gesloten en vergrendeld is als deze niet in gebruik is. Jouw poort heeft waarschijnlijk al een glijdend hangslot, maar als je de beveiliging wilt verbeteren, voeg dan een hoog beveiligingshangslot toe. Je kan de top slotenmaker vragen om het voor je te doen.

  • Beveiligingscamera’s plaatsen

Nadat je een tuinbewakingscamera hebt geïnstalleerd, plaatst je een duidelijk teken in zowel jou voor- als achtertuin om aan te tonen dat de tuin is beschermd door een beveiligingscamera. De slotenmaker weet precies hoe dit geïnstalleerd moet worden en kan het ook op de juiste plekken richten.

  • Beveiligingslichten plaatsen

Beveiligingslichten buiten helpen ook een inbreker te ontmoedigen. Wanneer het licht aan gaat, waarschuwt het je dat iemand op jouw erf is. Bel de politie of piep even door het raam.

  • Beveilig de ramen van jouw tuinhuis

Het is een grote must om de ramen van jouw tuinhuis te beveiligen, omdat inbrekers meestal toegang hebben tot jouw tuin door ramen. Bedek ze met gordijnen om het uitzicht te verdoezelen. Vergrendel ze voordat je de tuin uitgaat.

  • Onderhoud de tuin

Geen enkele beschermende maatregelen voor tuinbeveiliging zou werken als jouw tuin slordig en niet onderhouden is. Je moet ervoor zorgen dat jouw tuin en tuinhuis ten alle tijde in perfecte staat is, zodat het moeilijk is voor inbrekers om binnen te dringen.

  • Bevestig items op de grond, hekken en muren

Idealiter worden alle waardevolle spullen opgeborgen om diefstal te voorkomen, maar soms is dit eenvoudigweg niet praktisch, dus denk aan grotere spullen die niet gemakkelijk kunnen worden opgeslagen. Diefstal van tuinmeubelen kun je voorkomen, door ze met draden te verankeren of in beton te plaatsen, dit maakt het voor dieven bijna onmogelijk om ze weg te nemen.