Opkomende koffietrends voor 2023

Gepubliceerd op 10 augustus 2023 om 12:43

Koffie is wereldwijd een populaire drank en de manier waarop we het drinken is voortdurend in beweging. Elk jaar ontstaan er nieuwe koffietrends die inspelen op de smaakpapillen en de voorkeuren van koffieliefhebbers. Hier zijn enkele opkomende koffietrends voor 2023.

Alternatieve melk

Alternatieve melk, zoals sojamelk, amandelmelk, havermelk en kokosmelk, zijn al een tijdje in opkomst. In 2023 zullen deze alternatieven echter nog populairder worden. Steeds meer koffiebars bieden hun klanten een keuze aan alternatieve melk, en sommige bieden zelfs een melk alternatief van eigen makelij aan.

Specialty koffie

Specialty koffie, ook wel bekend als ambachtelijke koffie, is koffie van hoge kwaliteit die wordt geproduceerd in kleine hoeveelheden. In 2023 zal de populariteit van specialty koffie blijven groeien, vooral onder millennials. Specialty koffie is duurder dan reguliere koffie, maar het heeft een unieke smaak en wordt vaak geproduceerd met duurzame landbouwpraktijken.

Cold brew koffie

Cold brew koffie is een koffiesoort die wordt gezet door gemalen koffie in koud water te laten weken voor een langere periode, waardoor de smaak en het aroma van de koffie worden geëxtraheerd. Cold brew koffie is al een tijdje populair en zal in 2023 een populaire keuze blijven. Het is een verfrissende en verkwikkende drank die gemakkelijk te maken is en in de koelkast kan worden bewaard.

Koffiecocktails

Koffiecocktails zijn een trend die in 2023 zal blijven groeien. Koffiecocktails zijn een combinatie van koffie en alcoholische dranken en worden vaak geserveerd als een dessert of na het eten. Deze cocktails zijn populair bij mensen die van koffie houden, maar ook op zoek zijn naar iets sterkers. Populaire koffiecocktails zijn onder andere de Espresso Martini, Irish Coffee en Mexican Coffee. Lees meer op de website van Espressowinkel.nl

Alternatieve zetmethoden

Traditionele koffiemakers zoals de percolator, espressomachine en filterkoffiemachine zullen in 2023 worden vergezeld door alternatieve zetmethoden zoals vacuüm koffiezetters en koud water druppelaars. Deze alternatieve methoden bieden een unieke smaak en zetten een interessante show neer voor koffieliefhebbers.

Conclusie

Koffie is een drank die voortdurend evolueert en meegaat met de trends. In 2023 kunnen we verschillende opkomende trends verwachten, waaronder alternatieve melk, specialty koffie, cold brew koffie, koffie cocktails en alternatieve zetmethoden. Of je nu van een traditionele koffie houdt of op zoek bent naar iets nieuws, er zal zeker iets zijn om je smaakpapillen