De mooiste wandkleden voor in de woonkamer

Gepubliceerd op 17 februari 2023 om 11:41

Ben jij opzoek naar een mooi wandkleed voor in de woonkamer? Bekijk dan de muurkleden collectie van Kontoer design eens. Bij Kontoer design stel je namelijk jouw wandkleed zelf samen. Jij kiest één van de unieke ontwerpen uit de digitale galerie, maar bepaalt ook het formaat, de stofsoort en het ophangsysteem. Hierdoor past het wandkleed altijd perfect bij jouw woonkamer, smaak en interieur.

Wandkleed van velours of katoen?

Wanneer je een wandkleed samenstelt kun je kiezen uit twee stoffen; katoen en velours. Het katoen is fijngeweven en een klein beetje stug, het heeft eigenlijk wel wat weg van canvas, maar dan dikker. Een wanddoek van velours is compleet het tegenovergestelde. Velours is een zachte, aaibare en polige stof met een chique uitstraling. Het is dus afhankelijk van je eigen woonstijl en smaak welke stof het beste bij je past. Heb je een minimalistisch of landelijk woonstijl, dan past katoen beter bij je, maar heb je een industriële of een chic interieur, dan is velours waarschijnlijk een betere optie.

Hoe hang je een wandkleed op?

Een wandkleed ophangen is echt zeer eenvoudig. Je kunt gratis een roede ophangset mee bestellen. Wanneer je kiest voor een groot wandkleed, dan raden we je aan om een verzwaringsgewicht aan te vinken in de editor. Met dit gewicht hangt jouw wandkleed mooi strak naar beneden, het is geen must, maar zorgt wel voor een verzorgd geheel. Zowel bovenin als onderin het kleed maken we een omzoomde tunnel waar de roede en de verzwaring in komen. De roede hang je in de meegeleverde muurbeugels. Het hele proces neemt letterlijk enkele minuten in beslag. Wat je nodig hebt is een waterpas en een boormachine.

Akoestiek verbeteren met wandkleden

Vooral in de woonkamer kan er soms een hinderlijke galm hoorbaar zijn. Een wandkleed kan een positieve bijdrage leveren aan de oplossing van jouw probleem. Zo vang je twee sfeer-verhogende vliegen in één klap; 1. Je hebt een prachtige eyecatcher aan de muur. 2. Je bent verlost van die negatieve weerkaatsing in huis.
Om een wandkleed efficiënt in te zetten moet je eerst weten waar de galm vandaan komt. Met andere woorden, tegen welke muur weerkaatsen de geluiden in de kamer. Meestal is een grote, kale en vlakke muur de boosdoener, deze moet niet lastig op te sporen zijn. Vooral in nieuwbouwwoningen die goed geïsoleerd en volledig gemaakt zijn van beton is de akoestiek vaak dramatisch te noemen. Het geluid weerkaatst tegen de vlakke, harde wanden en kan daarna geen kant op. Een groot wandkleed kan dan een goede oplossing zijn. Een groot wandkleed vangt natuurlijk meer geluiden dan een kleiner kleed aan de muur. De mooie wandkleden van Kontoerdesign.nl brengen warmte en sfeer aan op de muur. En het leuke is, jij bepaalt hoe jouw wandkleed eruit komt te zien. Hierdoor is het muurkleed nooit te groot, te klein of van de verkeerde stof gemaakt, maar sluit het perfect aan op jouw woonkamer.

Maak jouw eigen website met JouwWeb