Tips bij het huren van een puincontainer

Gepubliceerd op 15 september 2021 om 11:04

Check welke afvalstoffen zijn toegestaan en welke afvalstoffen waar moeten.

In veel gevallen kunt je niet al het afval dat vrijkomt bij een verbouwing in één container doen. Het meeste afval kan worden gedeponeerd in containers voor bouwafval en grofvuil. Bij grote verbouwingen in en om het huis is het sorteren van afval meestal goedkoper. Wij raden je daarvoor aan aparte containers te huren: schoon puin, hout, tuinafval of grondcontainers.

Controleer of je een vergunning nodig hebt

Voor het huren van de meeste afvalcontainers is geen gemeentelijke vergunning nodig. Toch moet je voorzichtig te werk gaan en bij je gemeente navragen of je een vergunning voor afvalcontainers nodig hebt. Wacht niet te lang, het proces kan soms 1 tot 2 weken duren. Ervan uitgaande dat je een vergunning nodig hebt, maakt de gemeente een beslissing op basis van de grootte van de container, de bewaartijd en de eventuele overlast voor omwonenden. Indien mogelijk kun je de container ook op eigen grond zetten zodat je de container voor de deur kunt zetten.

Zorg ervoor dat de container op een veilige plaats staat

Zorg dat anderen geen vuil dumpen in je container. Zo betaal je voor andermans afval en kan het zelfs zo zijn dat ongeoorloofd afval in de afvalcontainer terecht komt waarvoor jij verantwoordelijk bent. Misschien is het in dat geval verstandig om een gesloten container te huren. Afval kan gemakkelijk door de klep en deur aan de lange zijde van de container naar buiten.

Houd rekening met het gewicht van de afvalcontainer

Een (volle) container is zwaar, net als de vrachtwagen die hem komt ophalen. Houd hier rekening mee voordat je de container plaatst. Is de ondergrond sterk genoeg? Zijn er leidingen of kabels onder de grond? Zorg ervoor dat de container niet overbelast is, zeker als het een schoon puin container is. Meer weten over het huren van een puincontainer of direct een bouwcontainer huren? Dat kan via Puincontainershop.nl.

Vul de afvalcontainer tot 20 cm boven de rand

De afvalcontainer kan tot 20 cm boven de rand worden gevuld, zodat de lading stevig in de afvalcontainer kan worden vastgezet zonder uitstekende delen. In verband met de verkeersveiligheid nemen ze containers die te hoog gevuld zijn niet mee. Voorkom dus extra reiskosten!



Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb