3 dingen die je moeten weten waar je een bouwbedrijf in Apeldoorn een plezier mee doet

Gepubliceerd op 22 september 2021 om 09:19

Aannemers en bouwbedrijven zijn cruciale bondgenoten als je je huis wilt verbouwen of renoveren. Slechts weinig huiseigenaren hebben de tijd, de ervaring of de mogelijkheid om het allemaal zelf te doen. Toch is het goed je te realiseren dat aannemers en bouwbedrijven hun eigen specifieke wensen en eisen hebben.

Ze willen liever niet met jouw mensen werken

Je hebt een bouwbedrijf ingehuurd voor een grootschalige keukenverbouwing. De aannemer is volledig aan boord. Dan kom jij met het nieuws dat je wilt dat jouw neef, die loodgieter is, het loodgieterswerk voor zijn rekening neemt. En je hebt een oom die de elektra voor zijn rekening neemt. Het belangrijkste bezit van een aannemer is zijn netwerk van vakmensen. De aannemer is een facilitator in het centrum van een enorme groep van onderaannemers. De aannemer heeft mensen stand-by en heeft anderen in gedachten als back-up. Bijna net zo belangrijk, ze hebben een zwarte lijst van onderaannemers die voor problemen kunnen zorgen. Een lijst die is samengesteld uit jaren van harde klappen incasseren. Door gebruik te maken van jouw oom of neef, zou de aannemer werken met iemand met wie hij of zij geen vaste relatie heeft. Daarnaast ontneem je de aannemer vooraf afgesproken werk van een groep van onderaannemers die afhankelijk kunnen zijn van de aannemer voor vast werk. Ten derde doe je jezelf een slechte dienst door niet te profiteren van een groep werknemers die vooraf zijn gescreend om de klus te klaren.

Ze houden er niet van om je oude spullen te hergebruiken

Je houdt gewoon van die knoestig grenen keukenkastjes uit 1952. Zo vintage en zo romantisch en suggestief van een berghut, toch? Je vraagt je aannemer ze op te knappen en ze te hergebruiken tijdens de verbouwing. Een probleem met oude spullen, en kasten in het bijzonder, is dat ze op plaats nog prima lijken, maar uit elkaar vallen als ze van de muur worden gehaald. Oude dingen hebben die neiging. Houten vloeren kunnen niet gemakkelijk verwijderd en hergebruikt worden. Oude glas-in-lood ramen zien er prachtig uit, maar zijn op de lange termijn onpraktisch, zowel vanuit energie-oogpunt als voor de functionaliteit. Als je iets wilt hergebruiken, houd dan rekening met de extra tijd en kosten (voor jou) die het zal kosten om het aan een gekwalificeerde professional uit te besteden. Een bouwbedrijf wil alleen dat huiseigenaren de volledige implicatie begrijpen van het hergebruik van oude, reeds gebruikte voorwerpen. In plaats van geld te besparen, kan het soms meer kosten met zich meebrengen dan de huiseigenaar verwacht.

Ze proberen niet om extra werk te maken

Achterdochtige huiseigenaren zijn er soms van overtuigd dat aannemers verbouwprojecten onderbieden, terwijl ze van plan zijn om de projecten te beladen met extra taken nadat het contract is ondertekend. Hoewel sommige onfrisse aannemers dit kunnen doen, is het niet de norm. In een perfecte wereld zouden aannemers graag alle voorgenomen werkzaamheden in het contract gespecificeerd zien. Omdat dit geen perfecte wereld is - muren blijken brokkelig te zijn terwijl men dacht dat ze stevig waren, funderingen zijn slechter dan verwacht - kan er een wijziging in de opdracht ontstaan. Dit is niet iets om bang voor te zijn; het maakt deel uit van de normale gang van zaken bij het verbouwen van een huis.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb