Rendierhuid of andere huiden online kopen?

Gepubliceerd op 1 februari 2022 om 11:18

Je vindt ze in verschillende huiskamers al decoratie. Huiden van dieren worden gebruikt als kleed of als decoratie aan de muur. Maar hoe leeft een rendier in het wild? En hoe kan je een rendierhuid het beste gebruiken? Dat lees je in dit artikel. Op die manier ben jij klaar om een rendierhuid online te kopen.

Oorsprong van een rendier

Het rendier is het huisdier van de toendra. Het wordt vooral als huisdier behandeld door de nomaden van de toendra’s van Europa en Azië. Een toendra is een groot gebied aan de rand van een poolgebied, of een woestijn. Toendra's komen vaak voor als een woestijn of een sneeuwlandschap, bijvoorbeeld in Antarctica en poolgebieden. Er zijn nog slechts enkele zeldzame wilde populaties rendieren. Ook in Noord-Amerika komt het dier nog steeds in het wild voor. Het Noord-Amerikaanse rendier wordt kariboe genoemd. In Nederland zijn de rendieren vooral bekend als de hulpjes van de kerstman die hem uiteindelijk van plek naar plek vervoeren.

Grote kuddes en rendierhuid online kopen?

Rendieren leven vooral in kuddes en hun grootste vijand is de wolf. Zowel het vrouwtje als het mannetje hebben een groot gewei om zich mee te beschermen. Doordat ze in koude Arctische gebieden leven is hun vacht heel dik. De vacht bestaat uit:

  • een ondervacht van donsharen
  • een bovenvacht van holle met lucht gevulde dekharen dat ook als zwemvest dient wanneer ze een rivier oversteken.

De kleur van de rendiervacht varieert van bijna wit tot zwart. Wist je dat een rendier om de twee jaar verhaart?

Wat je moet weten als je een rendierhuid online gaat kopen

Wil je een rendierhuid online kopen? Wees je dan bewust van de gevolgen. De holle dekharen breken makkelijk af en daardoor is een rendierhuid niet geschikt om op te lopen of veelvuldig te gebruiken. Een rendierhuid is dus alleen geschikt voor decoratief gebruik. Een rendierhuid staat erg stoer op de vloer, aan de wand of over een stoel die je niet gebruikt.

Alternatief voor een rendierhuid online kopen

Wil je toch een kleed hebben met een dierenhuid? Denk dan bijvoorbeeld aan een witte schapenvacht of andere dierenhuiden. Met een natuurlijk schapenvacht creëer je een eigen unieke stijl in je woning. Doordat de vachten heel veelzijdig zijn, kun je er alle kanten mee op. Drapeer het vacht over je bank voor een compleet andere look, of gebruik het over een stoel. Je kunt het ook op je vloer leggen. De schapenvacht is natuurlijk hartstikke zacht voor je voeten om op te lopen. Een witte schapenvacht is altijd een goede kleurkeuze. Niet voor niks is dit de meest verkochte kleur. Wit past overal bij, het oogt rustgevend of het biedt contrast in een donkerdere woonkamer. Wat je reden voor een wit schapenvacht ook is, het is altijd van nature wit.

Je weet nu wat voor vachten/huiden je kan kopen en waar je rekening mee moet houden. Op deze manier ben jij helemaal klaar om een rendierhuid online te kopen. Waar ga jij ‘m ophangen of neerleggen?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.